Fonds vrienden van Prinses Harte

Het Fonds Vrienden van Prinses Harte wordt beheerd door de Koning Boudewijnstichting. De giften vanaf 40 € per jaar aan de Stichting geven aanleiding tot een belastingvermindering van 45% op het werkelijk gestorte bedrag (art.145/33 WIB).

Wil jij ook een vriend van Prinses Harte worden? Dat kan!

Doe een gift

Giften aan het fonds geven recht op een fiscaal attest. Op deze manier steun je de projecten van Prinses Harte vzw en zorg jij mee voor wat kleur, licht en troost in de ziekenhuiskamer van kinderkankerpatiënten.

Hoe kan je steunen?

  • met een online gift via de betaalpagina van de Koning Boudewijn Stichting. Eénmalig of periodiek.
  • met een overschrijving via de Bank van de Post IBAN: BE10 0000 0000 0404 van de Stichting, met de vermelding “020/1520/00075”.

Tip: vraag voor je feest géén cadeau's maar een fiscaal aftrekbare gift!

Heb je iets te vieren? Word je 50 jaar, ben je 40 jaar getrouwd of 25 jaar gelukkig samen? Vraag jouw 'persoonlijke' mededeling aan. De genodigden kunnen dan een gift doen op de rekening van het Fonds, als ze jouw persoonlijke structurele mededeling gebruiken kan je nadien een persoonlijke lijst ontvangen wie er allemaal een gift deed. Elke donor krijgt dan zijn/haar eigen fiscaal attest. Vraag tijdig jouw persoonlijke structurele mededeling aan zodat je ze mee op de uitnodiging kan zetten.

Goed om weten

  • voor een gift kan en mag je niets in ruil ontvangen. De schenker mag dus geen enkel voordeel als tegenprestatie ontvangen voor zijn of haar gift.
  • vanaf 40 € heb je recht op een fiscaal attest. Dit bedrag moet je behaald hebben op het einde van het kalenderjaar. Je kan dus maandelijks kleinere bijdragen storten.
  • Het fonds wordt beheerd door de Koning Boudewijnstichting. Het is dan ook die stichting die de fiscale attesten zal afleveren, en niet Prinses Harte. Zij zorgen voor de afhandeling van jouw betaling ten voordele van de acties van onze vzw. 
  • De fiscale attesten worden opgemaakt vanaf februari van het jaar na je gift.

Doe nu een gift