Wil je helpen?

Wil je graag meewerken aan onze organisatie? Dat kan zeker. Op deze pagina vind je alle nuttige info om mee te kunnen draaien als vrijwilliger.

Onze organisatie is ontstaan door de warme inzet van vele vrijwilligers. In de beginperiode van de vzw in 2013, konden de eerste vrijwilligers samen met hun naaimachine nog rond de keukentafel in Mechelen. Ondertussen is de organisatie gegroeid en geprofessionaliseerd maar blijven vrijwilligers de steunpilaar in de vzw, tot ver buiten Mechelen.

  • Vrijwilligersrollen bij Prinses Harte

Wij hebben een aantal taken (rollen) waar jij ons als vrijwilliger bij kan helpen. Denk jij dat jij wel past binnen één of meerdere van deze rollen? Neem dan zeker contact met ons op en dan plannen wij een onthaalgesprek in. Mensen met enthousiaste plannen en andere wilde ideeën zijn uiteraard ook meer dan welkom! Bekijk onze vrijwilligersrollen hier.

  • Visie op vrijwilligerswerk

Prinses Harte schaart zich achter de visienota op vrijwilligersbeleid van de Vlaamse regering, uit juli 2017: “Vrijwilligerswerk geeft veerkracht aan de samenleving, ook in moeilijker tijden.” Hoe wij deze visie op onze werking toepassen, kan je in onze eigen visienota lezen.

  • Aan de slag

Als vrijwilliger is het belangrijk dat je weet hoe alles in zijn werk gaat. We verwachten van nieuwe vrijwilligers dat ze onze afsprakenfiche invullen en ondertekenen. In deze afsprakenfiche staan heel wat rechten, plichten en verwachtingen. Goede afspraken maken goede vrienden.

Als vzw zorgen we ervoor dat vrijwilligers tijdens hun engagement verzekerd zijn. Als je wil, kan je de volledige verzekeringspolis nalezen, maar wij maken het je gemakkelijk en schreven deze samenvatting.