Zondag 9 december 2012

Vandaag wordt het een drukke bezoekdag. De Jeppe komt met mama en papa koffie drinken. Tante Annemie is jarig en mama koopt een kadootje… niet zo simpel iets leuk te vinden hier. Een flesje ouwe bomma reuk gaat mama tante Annemie echt niet aandoen. Hoewel, mama zou dat wel een beetje grappig vinden, of een tas, tante Annemie vindt tassen krijgen om uit te drinken hilarisch niet plezant. Het wordt een doosje in de vorm van een hartje met witte chocotoffen. We verstoppen het in Hartes bed als tante Annemie, nonkel Geert, Hannelore en Jasper binnenkomen. En we zingen lang zal ze leven.

Ons Harte toont iedereen haar nieuwe vaardigheden op de Ipad. De dag verloopt buiten de bezoekuren rustig, er wordt getekend, teevee gekeken. ’s Avonds komt Hartes vorige juf Trien op bezoek. En Lotteke ook. Mama heeft eerst een foto gestuurd naar Ellen, de mama van Lotte. Dan kan Lotte even wennen aan hoe Harte er nu uitziet met de windel en de buisjes in haar hoofd, op het grote bed. Al doende leren we, Lotte heeft de foto gezien en de sfeer wordt al snel gezellig. Harte toont de tekeningen en kadootjes die ze gekregen heeft en geeft ook aan Lotte een cursusje IPad. Trien leest een verhaaltje van Floddertje voor en zingt voor ons Harte een liedje. Hartverwarmend en Trien mag nog komen zegt ons Harte.

Ellen en Carole zijn er ook en hebben voor Harte engelbewaardertjes meegebracht. Er zijn Wout en Jamila, ‘verre’ familie van papa met wie we een goede band hebben. Achteraf bekeken was het een beetje te druk, maar het overviel ons even. Velen wilden net vandaag ons Harteke zien. Na een lange dag sloten mama en papa de avond samen met overburen Lieven en Berit nog op een gezellige manier af.
Met een bang hart voor maandag.


Lees het volgende bericht