Zaterdag 12 en zondag 13 januari 2013

Dit weekend staat er heel wat op de planning. Zoals al gezegd hadden we toestemming gekregen de verjaardagsfeestjes voor Harte dit weekend te plannen. Zaterdag is er een feestje voor de vriendinnetjes, zondag is het de beurt aan de oma’s, opa, peter, meter, en de broers en zussen van papa en mama.

Zaterdag

Het ziet er zaterdag echter niet zo goed uit. Harte krijgt ’s morgens zoals afgesproken haar chemo, na een uurtje mag ze eten. We hopen dat, als ze terug zo misselijk wordt als gisteren, dit dan ook tegen de middag voorbij is. Ze is zwakjes en zit vooral in de zetel; vanaf 11u is het weer zo ver. Ze geeft verschillende keren over, papa en mama vinden dit zo erg voor haar, maar kunnen er weinig aan doen. Het feestje komt nog niet in het gedrang, ze kijkt er zelf ook zo naar uit. Het is pas na 13u dat ze terug wat meer de ‘oude’ is.

Een uurtje later lopen er 7 vrolijke prinsessen rond in huis. Jenne doet met plezier mee, Tijl heeft zijn ridderkleren uit de kast gehaald en is er trots op. In het begin is Harte eerder wat rustig, maar al snel doet ze goed mee met hetgeen er op het programma staat. We remmen de kinderen af en toe af, 7 kleuters kunnen immers zo’n lawaai maken.

Harte geniet zichtbaar van het feestje. Bedankt Sofie om mee een oogje in het zeil te komen houden, bedankt Vicky en Els (Lagrou) om mee te komen klaarzetten en pannenkoeken te bakken!

Nadien trekt papa nog even naar de Madelein op de Vismarkt. Daar vindt de afscheidsdrink van Marijn plaats. Iets in hem zei hem dat hij er toch even moest langsgaan. De dienst lukte niet wegens het verjaardagsfeestje, de drink nadien wel. En hij was tevreden dat hij langsging. Ondersteunende babbels met Hofstaadse vrienden uit het verleden (Evelien, Lina, Ann, Jan, Jef, …); mensen bij wie hij na jaren toch nog terecht kan.

’s Avonds gaan papa en mama voor het eerst sinds eind november opnieuw samen weg. Els (Dubin), de meter van Jenne, komt babysitten. Een volwassen iemand die zeker correct zal reageren als er iets misloopt. Maar we moeten ons geen zorgen maken, alles verloopt die avond vlotjes. Papa en mama genieten ondertussen van een sterk en mooi optreden van Mira. Als bij toeval komen we Mia en Wim tegen, een goeie vriendin van mama en wordt er goed gebabbeld.

Zondag

Deze voormiddag staat er een brunch op de planning. Bij de zesjarigenfeestjes hadden wij de gewoonte om iedereen van de nabije familie uit te nodigen: broers en zussen van papa en mama, opa en oma’s, peter en meter. En ook hun kinderen.

Al snel blijkt dat Harte een slechte dag heeft.

Ze is lusteloos, klaagt veel over hoofdpijn, heeft al eens overgegeven. Ze laat het feestje aan zich voorbijgaan, ze gaat direct in op het aanbod om bij opa thuis in de zetel te gaan liggen. Opa gaat met haar mee, ze slaapt lang. Wij houden ons sterk en toasten op Hartes zesde verjaardag. Rond de middag gaat mama toch eens kijken en maakt Harte wakker. De mensen die een kadootje bijhadden kunnen even tot daar gaan om het aan Harteke af te geven. Na een tijdje voelt ze zich beter en komt ze terug naar huis. Ze lacht met ons mee, speelt wat spelletjes en geniet toch nog een beetje mee van het feestje.

In de vroege vooravond steekt de hoofdpijn terug op, het klagen wordt erger. Mama belt met Gasthuisberg, we mogen ook niet overdrijven met de pijnstillers en vragen wat we moeten doen. Breng ze toch maar naar Gasthuisberg, luidt het advies, dan kunnen we ze een nachtje observeren. Opa brengt papa en Harte naar Gasthuisberg, toch wel met wat schrik… Mama blijft thuis bij Tijl en Jenne, die gaan nog even in bad en dan slapen. Oma en Lien komen op bezoek, opa komt terug. Ondertussen gaan ze in Leuven toch een scan nemen, om te kijken of er geen hersenbloeding gebeurd is… Rond 23 uur stuurt papa dat er niets abnormaals te zien is. Tijl mag deze nacht bij mama in bed.


Lees het volgende bericht