Maandag 3 december 2012

Op maandag zien we professor Van Gool en 3 assistentes. Hij wou graag het meisje zien dat bij de foto’s hoort van de scans. Hij komt zich voorstellen en probeert ons gerust te stellen dat ze alles in het werk zullen zetten om ons Harte te helpen.

Hij laat uitschijnen dat een operatie niet aan de orde is. Te veel risico’s, een te grote tumor op een te moeilijke plaats. De artsen doen allemaal hun uiterste best, maar je krijgt veel tegengestelde informatie. Wel opereren, niet opereren, nu opereren, later opereren… Niet eenvoudig.

De artsen laten ook uitschijnen dat ze Harte toch niet zullen blijven kunstmatig beademen. Blijkbaar wordt ze ondanks de slaappillen te veel wakker. Ze plannen om Harte ofwel die nacht of de dag nadien zelfstandig te laten ademen.

Mama schrijft dit bericht op woensdag, twee dagen later, en het is moeilijk om zich te herinneren wat er zich maandag allemaal afgespeeld heeft. Je weet niet meer wat erbuiten gebeurt, het interesseert mama ook niet echt. Plotseling is geen enkel project, behalve persoon Harte, van belang. Geen enkele Gandhi, Dendermonde, Rup,… is nog van belang.

Wat wel van belang is, zijn de vele mails en sms’jes. Echt hartverwarmend, een hele steun. Velen vragen of ze iets kunnen doen. Mooie gebaren, ook al hebben we momenteel praktisch niet echt hulp nodig. We beelden ons de vele tientallen kaarsjes in die er her en der branden. We kunnen de vele berichten niet allemaal beantwoorden. De gsm mag niet altijd aan staan, soms hebben we er gewoon geen zin in of is het omwille van het vele bezoek gewoon te druk. Via deze weg willen we iedereen dan ook van harte danken voor de steun.

Ook hier op intensieve zorgen heb je als mama en papa veel steun aan de verplegers en verpleegsters. Buiten de normale bezoekuren mogen we elke morgen om 10:30 een half uurtje bij ons Harteke. Karen, Katleen, Karl, Koen, Liesbet deden dat erg goed en heel geruststellend.

Ons Harte is een flinke, ze besluiten inderdaad dat ze ze stilletjes aan gaan laten wakker worden, officieel dan, zonder slaapmiddelen.


Lees het volgende bericht