Donderdag 6 december 2012

Vandaag is papa eerst bij ons Harte. Mama gaat naar de dokter in Mechelen en een aantal zaken regelen: nieuw paspoort, brief Jenne i.v.m. poliovaccinatiebewijs, doktersbriefje op werk afgeven. Mama haalt thuis een nagelknipper en nagellak: paarse en rode. Dan kunnen Harte en mama hun nagels ook eens lakken. Mama is aangenaam verrast door de kaartjes die voor Harte in de bus steken. Zelfs van nichtje Ester uit Dubai, die op de foto die ze opstuurt op Harte lijkt toen Harte zo oud was als Ester nu. Mama schrikt zelfs even als ze ’t kaartje opendoet, echt net ons Harteke.

Terug in Leuven komen Ilse en Kris en de kindjes op bezoek in de grote inkomhal – net wanneer de Sint op bezoek komt. Het is nog een grotere chaos en een groter lawaai dan anders in de hal. Toon komt ook, hij mag mee naar de kamer. De Sint – eigenlijk de pieten zegt Harte later op de dag – brengen bij Toon twee mooie armbandjes voor Harte en lekkere koekjes en chocolade. ’s Namiddags komt kinderpsychologe Moniek langs – ze helpt mama en papa mee na te denken hoe we een aantal zaken zullen vertellen aan Harte. Moniek vertelt ons wat er zal gebeuren wanneer we op pediatrie zouden belanden, … Dat is voorlopig toekomstmuziek.

Terug in de kamer eet Harte stiekem koekjes samen met Toon. Geen probleem, Harte mag alles eten, dus echt feest :-). Harte heeft een geweldig snufje in de kamer, een teevee die tegelijk een computer is a la IPad. Harte houdt van de filmpjes op YouTube van Tom en Jerry en van Knabbel en Babbel. Dus, als er op Ketnet of Kzoom niets te vinden is, kunnen we altijd op internet terecht… Wat een meevaller. Papa en mama merken de skypefunctie en testen ze uit. GELUKT: we krijgen Govert, Lotta en Ester te zien. 6000 kilometer verder maar duidelijk zicht- en hoorbaar. Bij het zien van Ester, bijna 8 maanden, fleurt ons Harte helemaal op, ze lacht met de gebaartjes van Ester, een plezier om te zien. Ester schijnt het ook wel leuk te vinden. Voor Govert en Lotta is dit skypemoment ook een opkikker. Ze hadden ons enkel nog maar aan de telefoon en via sms gehoord. Nu kreeg dit enge verhaal ook voor hen een gezicht. Op die moment gelukkig een lachend gezicht.

Het is een drukke dag vandaag: ook oma Paule, tante Lieveke, Els Dubin én broers Tijl en Jenne komen nog op bezoek. Ze hebben het speelgoed meegebracht dat de Sint in Muizen gebracht had. Van Els Lagrou mogen we de IPad met 3G-kaart lenen, een handig speeltje. Dit zullen we ooit moeten goed maken, de IPad was zowat het verlengde van Els haar handen geworden. De spelletjes die erop staan doen Harte lachen. Het spelletje met de poes die je kan aaien, die je nazegt, die protjes laat, het haalt de druk van de ketel en doet ons alle drie lachen. Dank u he Els

De zwemclub had gevraagd met wat ze ons Harteke plezier zouden kunnen doen. Mama stelde zo een ballon met helium voor met een prinses of zo. Dimitri ging de ballonnen halen. Levensgroot in totaal. Harte vond het fantastisch en moest erg hard lachen met hoe groot het wel was. Doornroosje houdt nu van aan het plafond ons Harteke mee in het oog. Bedankt aan alle kaartjesschrijvers, we hebben ze voorgelezen. Dank voor het geluksarmbandje van babysit Elke, uiteraard hangt dat al rond haar pols. De tekeningen van de klas zijn allemaal getoond en voorgelezen. Zelfs voordat ze de andere cadeaus opent. Mooi! En Tijl heeft samen met Harte gekleurd. Hij was superlief. In al zijn onbevangenheid zei hij: ‘He Harte, jij hebt superkort haar’. En voilà, dat weet ze nu ook… De Sint had stempelstiften gebracht – die blijkbaar niet werkten. Mama heeft beloofd de Sint hierop aan te spreken en te vragen of hij dit nog ‘even wil regelen’. Van de crèche van Jenne kreeg Harte een supergrote knuffel en een mooi schilderijtje met de handjes van Jenne zijn groepje. Een uurtje voor het slapengaan krijgt Harte nog hoog bezoek, van de Sint en niet minder dan 4 zwarte pieten. Ze brengen een Barbiepop, een knuffelaapje en snoepjes. Mama leest nog een aantal Jip en Janneke verhaaltjes en eindigt met een liedje de dag bij Harte in bed: kriebelen en krabbelen. Maar voor vandaag zijn de lachjes op. Er waren er wel een heel aantal, ook wanneer mama en papa er niet zijn. Bij tante Lieveke, Toon en oma Paule. Lachen met Tijl en Jenne, en met de kat op de IPad. Kristien en Els, bedankt voor de fles wijn en de kaarsjes. Terwijl mama dit schrijft, zitten we bij de familieopvang in de Brusselsestraat aan tafel met het nieuws op de achtergrond, een glaasje wijn en twee kaarsjes vol van hoop de dag af te ronden… Dank aan iedereen die dit mee draagt met ons, voor de steun, om er te zijn, om aan Harteke te denken.


Lees het volgende bericht