“Van Harte voor Olivia”

Gepost in door

“Van Harte voor Olivia” – genieten van klassiek –

Vzw Prinses Harte organiseert samen met de familie Van Gool een benefietconcert. De winst van dit benefietconcert gaat integraal naar het Olivia Hendrickx Research Fund. Vzw Prinses Harte nodigt u van Harte uit voor dit uniek evenement.

Praktisch
Zaterdag 3 oktober 2015, start om 20 u. Stadsschouwburg Mechelen, Keizerstraat 3. U bent al vanaf 19 u welkom in de foyer. Tickets kosten 25 euro, een drankje en hapjes inbegrepen. De plaatsen zijn genummerd.

Bestel je tickets

1) Uit in Mechelen (balie), Hallestraat 2-4-6, 2800 Mechelen. Je betaalt ter plaatse en krijgt de tickets direct mee. Er is geen administratiekost.

2) Online via deze link (kies zelf je stoelen)

Opgelet – parterre is bijna volzet, je kan ook kiezen voor ‘balkon’. Je betaalt online, de tickets worden opgestuurd. Ook hier betaal je 2 euro administratie- en verzendingskosten per bestelling, ongeacht het aantal tickets.

3) het call center via het nummer +32 (0)70 222 800. Je betaalt per overschrijving, de tickets worden opgestuurd. Opgelet, je betaalt 2 euro administratie- en verzendingskosten per bestelling, ongeacht het aantal tickets.
Tickets die minder dan 7 dagen vooraf gereserveerd werden, liggen klaar aan de kassa van de Stadsschouwburg. Onbetaalde tickets die om 19.45u niet opgehaald werden, worden doorverkocht.

De familie Van Gool
De muzikale familie Van Gool verzorgt regelmatig benefietconcerten ten voordele van het Olivia Hendrickx Research Fund. Beide ouders Ann en Stefaan zijn arts. Samen met hun vier dochters, Marlies, Karolien, Annie en Stefanie brengen ze gevarieerde programma’s met zowel barokke als licht klassieke muziek tot hedendaagse liederen. Hierbij zorgen combinaties van instrumenten en zang voor diverse klankkleuren die het publiek aanspreken in binnen- en buitenland (Nederland, Duitsland, Griekenland). Regelmatig treedt de familie samen met gastmuzikanten op. Deze avond zal Maarten Bernaerts met zijn harp mee musiceren. Zijn partner dr. Ilse is collega van dr. Ann in de huisartsenpraktijk in Ruisbroek.

Olivia Hendrickx Research Fund
Het Olivia Hendrickx Research Fund is opgericht door de ouders van de kleine Olivia Hendrickx. Na haar overlijden hebben Ilse De Reze en Eddy Hendrickx het initiatief genomen om dit fonds voor kankeronderzoek op te richten met een tweeledig doel:
1/ De financiële ondersteuning van het medisch wetenschappelijk onderzoek inzake kanker in België, vooral vanuit de kinderoncologie, gericht op de ontwikkeling van nieuwe kankertherapieën zodat ook de allerkleinsten een kans krijgen. De steun gaat in eerste instantie naar het onderzoek van de professoren Stefaan Van Gool en Mark Waer van de K.U.Leuven.
2/ De organisatie en de bevordering van de internationale samenwerking tussen de diverse onderzoekers op dit terrein.

Vzw Prinses Harte
“Met een groot hart voor een kleine meid”
Op 14 januari 2013 stierf Harte aan de gevolgen van een erg agressieve hersentumor. Ze was net 6 jaar geworden. Tijdens de 4 weken die Harte in het ziekenhuis verbleef, merkten de ouders het belang op van een aangename ziekenhuisomgeving: voorlees- en spelletjesjuf, muziektherapie, de speelkamer… Het was de aanleiding voor de opstart van de vzw.
Vzw Prinses Harte ontwikkelt kleurrijke ‘verwenpakketten’: ridders- en prinsessenpakketten.
Zo’n pakket bevat een pyjama die opzij open kan zodat katheders erdoor kunnen, een fleecedeken, een ridder- of prinsessenpop, een warmtekussen … maar evengoed een muts, een laptoptas of muziekknuffel. De vzw ontwikkelt ook Radio Robbie-capes (een stripfiguurtje dat uitlegt wat een bestralingsapparaat doet. De capes helpen de kinderen zonder schrik onder een bestralingsapparaat te gaan) en beschermhoezen voor chemo-medicijnzakken. De pakketten worden geschonken aan kinderen op de kinderkankerafdeling in Gasthuisberg. Met het psychologenteam daar is er een structurele samenwerking.

De keuze voor dit goede doel en de artiest is een bewuste keuze. Professor van Gool was tijdens het verblijf in Gasthuisberg Hartes behandelende arts. We beseffen ten volle dat zijn onderzoeken alle steun verdienen om zoveel mogelijk mensen kans op genezing of op extra ‘kwali-tijd’ te geven.

Plaats een berichtje