Onze-Lieve-Harte-straat: stikmarathon tijdens herfstbraderie

Gepost in door

Tijdens de herfstbraderie organiseren enkele handelaars uit de O.L.Vrouwestraat een stikmarathon ten voordele van vzw Prinses Harte, in samenwerking met de vzw.

In de praktijk ontwikkelt onze vzw kleurrijke ‘verwenpakketten’ die aan de patiënten op de kinderkankerafdeling in Gasthuisberg geschonken worden. En ze appreciëren het!

Zo’n pakket bevat een pyjama, een fleecedekentje, een ridder- of prinsessenpop, een warmtekussentje … maar evengoed een mutsje om het kale hoofdje te bedekken, een laptoptas of muziekknuffel. De vzw ontwikkelt ook Radio Robbie-capes. Radio Robbie is een stripfiguurtje dat kinderen helpt om zonder schrik onder een bestralingsapparaat te gaan. En tenslotte maakt de vzw ook beschermhoezen voor de medicijnzakken.

Hieraan willen de handelaars van de O.L.Vrouwestraat maar al te graag meewerken. Tijdens de stikmarathon maken we bepaalde onderdelen van deze pakketten. We kiezen voor de eenvoudige zaken, zodat iedereen – jong en oud –  kan meedoen: de beschermhoezen, de Radio Robbiecapes, de warmtekussentjes en vlaggenlijnen.

Geen geldinzameling, maar een grote logistieke steun. Je kan dus mee helpen aan het ontwikkelen van de pakketten.

Iedereen is welkom, de enige voorwaarde is kunnen naaien of een beetje handig zijn met naald en draad. En het hart op de juiste plaats hebben natuurlijk.

Heb je interesse?

Kom ons dan mee helpen tijdens de braderie. Zo kan je het aangename (winkelen) aan het nuttige (naaien en stikken) koppelen. Al het materiaal is voorzien. Je vindt ons t.h.v. Stitch & Co, Onze-Lieve-Vrouwestraat 5.

Deelname is gratis maar we vragen wel om in te schrijven. We werken in blokken van één (1) uur.  Je kan komen helpen op vrijdag 12 september van 12 – 18 u. of op zaterdag 13 september van 10 tot 18 u.

Ben je toch niet zo handig, dan kan je er ook voor kiezen om een uurtje stof te knippen. Of je kan samen met De Banier gaan knutselen.

Inschrijven doe je hier

http://www.deelnemen.be/olvstikmarathon/

Heb je nog vragen over je inschrijving? Stuur een mailtje naar els@stitchandco.be. Ben je ingeschreven maar kan je er toch niet bij zijn, laat ons dat dan zeker vooraf weten zodat we je plaats kunnen voorzien voor anderen.

https://www.facebook.com/stitchandco

https://www.facebook.com/events/487097824727185/

bannerfb A5 V

Plaats een berichtje