De Hartigste maand

Gepost in door

Met al meer dan 15 acties is Music For Life voor onze vzw een succes. Uiteraard zijn we blij met de inkomsten, maar ook het feit dat Music for Life mensen samen brengt, betrokkenheid verhoogt, mensen enthousiasmeert om ondanks de pijn zich toch in te zetten voor anderen, is hartverwarmend.

Een – onvolledig – overzicht. Een deel van de acties zijn al gepasseerd, maar we nemen ze toch nog even op.

Carwash

De 9jarige Lucas, die zelf van ons een pakket kreeg, nam het initiatief om een carwash te houden. Er werd geschrobd en gewassen daar in Elewijt, ze verzamelden bijna 1000 €.

12de birthday party

In Eppegem fuifden Lucas, Robin, Senne en Ward voor hun 12e verjaardag. Géén cadeautjes vroegen ze, maar een bijdrage voor de vzw.

Strijken voor Prinses Harte

Kristel Du Bin sloot ondertussen ook haar actie af. Ze deed de strijk van anderen en vroeg hiervoor centjes. Geïnteresseerden konden bij haar ook intuïtief schilderen.

Theater for Life

Toneelkring Ik Dien uit Muizen voerde het stuk “waar de sterre stil bleef staan” op. Eén van de zes voorstellingen was ten voordele van de vzw. Afgelopen vrijdag kwamen zowat 110 toeschouwers naar deze speciale opvoering kijken. http://www.toneelikdien.be/

Storeparty

Niet binnen MFL maar wel in deze periode was er de Storeparty van 2BKids. Een deel van de opbrengst die dag gaat naar de vzw. http://www.2bkids.be/

Repair for Life (10 + 17 december)

De mensen van ’t Mechels Naaiskranske repareren jouw kapotte kleding. Een eerste repairmoment is al voorbij, maar op 10 en 17 december kan je nog passeren om kleine herstellingen te laten doen.

https://www.facebook.com/events/374983792667375

Spijs en Klank (13 december)

Op 13 december stelt Nele haar Muizense huiskamer open en verwent de bezoekers met muziek, hapjes en drank.

Kerstmarkt ‘duurzaamheid en leefbaarheid’ Mechelen. (13 december)

Komende zaterdag kan je een kraampje van de vzw zelf terugvinden in de Keldermanszaal in het stadhuis in Mechelen. Tijdens de kerstmarkt die buiten plaatsvindt, is er zaterdag een themamarkt voor organisaties die rond duurzaamheid en leefbaarheid actief zijn. Breng ons tussen 13 en 18 u. zeker een bezoekje.

Kerstmarkt Aartselaar (13 december)

Op de kerstmarkt in Aartselaar zal de leiding van Chiro Echo de opbrengst van hun kraam aan de vzw schenken. Passeer er zeker, je kunt er sjoelen, tafelvoetbal spelen en iets drinken. Komende zaterdag 13 december.

Juwelen for Harte (13 december)

Eveneens op zaterdag 13 december verkoopt ‘Liesbelletjes’ haar zelfgemaakte juwelen. Ook hier gaat een deel van de opbrengst naar de vzw. Je vindt Liesbelletjes op de kerstmarkt van WZC Annadal in Retie.

Loom For Life (13 – 14 december)

Daan haakt samen met een vriend kerstfiguurtjes van loombandjes. De hype is nog niet voorbij, als je in Bunsbeek woont, kan je hen steunen, ze gaan van deur tot deur in het weekend van 13 en 14 december.

Verkoop toiletpapier (vanaf 13 december)

Een groep buurtbewoners uit de Kapellebaan in Leest en Kapelle Op den Bos gaan vanaf zaterdag 13 december op pad om toiletpapier te verkopen. Koppel het aangename aan het nuttige, en koop zeker iets als ze bij jou aanbellen.

Veiling handgemaakt moois (15 – 18 december)

En van 15 tot 18 december veilt Bambiblauw handgemaakte spulletjes die gemaakt werden met Bambiblauw-stofjes. Wil je meedingen, check dan zeker https://www.facebook.com/pages/bambiblauwbe/184985108199774 en http://bambiblauw.blogspot.be/

Inzamelactie Huis van de Bouw (19 december)

Kathy van Het Huis van de Bouw in Zwijnaarde doet op vrijdag 19 december een ophaalronde bij de personeelsleden van hun gebouw.

Bak-actie (20 december)

De vormelingen van de Lange Weg uit Bonheiden bakken op 20 december vol enthousiasme, in zaal de krekel in Bonheiden is het te doen die dag.

Verkoop Harte-broches (20 december)

Daisy van ‘Rood met Witte Stippen’ verkoopt tijdens de kerstmarkt De Dolle Mart in Heist op den Berg – op 20 december – zelfgemaakte accessoires: oorknopjes en broches. Per verkocht item gaat er een deel naar de vzw. Info op http://www.roodmetwittestippen.be/

Nacht van de 1001 lichtjes (20 december)

Els, Lieve en Els organiseren diezelfde 20e een tuinfeest annex huiskamerconcerten. Met ook hier veel muziek, hapjes, drank en een gezellige sfeer.

Crochet for life – haken kerstballen

Doorlopend kan je gecrochte kerstballen kopen bij de haaksters van “Crochet for life”. Ze staan niet op marktjes maar je kunt bij de verschillende mensen thuis kerstballen kopen. Volg hun facebookpagina en vraag waar je de exemplaren voor jouw kerstboom kan kopen.

https://www.facebook.com/cafecrochet2800
 

Plaats een berichtje