20 acties voor vzw Prinses Harte tijdens Music for Life – een overzicht

Gepost in door

Voor de derde keer op rij registreerde vzw Prinses Harte zich als goede doel tijdens Music for Life. Met succes opnieuw, want ondertussen werden al bijna 20 acties geregistreerd, waarvan de meeste tijdens het weekend van 12 december echt van start gaan.
Ondertussen beperken de acties zich niet meer tot Mechelen alleen. Haacht, Beerse, Rumst, Kessel-Lo, Betekom, Hever, Terhagen, Wilrijk, Steenokkerzeel, Hoboken, … allemaal gemeentes waar een actie op poten wordt gezet.

Hieronder vind je een overzicht van reeds voorbije en toekomstige acties.

• Prinsenpark borrelt for life – Retie
Op zaterdag 14 november kon je je tijdens de Vurige avondwandeling in het Provinciaal groendomein Prinsenpark in Retie  verwarmen aan een warme chocomelk of jenever. De organisatie vroeg een kleine hartverwarmende bijdrage.

• Lekkers for life – Wespelaar
Lieze is 10 jaar en wilde iets voor Music for Life doen. “Met heel ons hart kozen we voor Prinses Harte”, schrijft de mama op haar blog. Lieze staat erom bekend om anderen heel goed te motiveren en mee in haar plan te betrekken op een positieve manier. Dat bewees ze deze keer ook. Samen met haar vriendinnen bakten ze 3 kilo kruidnoten die ze alvast aan de Colruyt in Haacht gingen verkopen.

• Zingen for life – Beerse
Louise, Lore, Lies, Lisa, Saar, Noor, Floor en Lotte trekken de straat op met een zelfgemaakt liedje. Het liedje gaat over Prinses Harte, ze vragen aan de mensen hiervoor een kleine bijdrage. Dit doen ze in Beerse, een laatste keer op vrijdag 11 december.

• Kerstkaartjes voor Harte – Mechelen
Jonas ontwikkelde originele kerstkaartjes voor het goede doel. Met de verkoop van deze kaartjes ondersteunen zij Prinses Harte. Bestellen is ondertussen niet meer mogelijk, Jonas verkocht niet minder dan 4000 kerstkaartjes.  http://www.jonassalen.be/happy2016/

• Van Harte for life! – Rumst
In Rumst vond ‘Van Harte for Life’ plaats. Een klein festivalletje op een fijne locatie: vuurkorven, livemuziek, dj’s en drank verwarmden de ‘harten’ van de aanwezigen.

• Toonmoment CLAC – Terhagen
Vrijdag 11 december – 19 tot 22u, Dorpshuis Terhagen, Card. Kardijnlaan, 2840 Terhagen

Een heel trimester spelen de kinderen en jongeren van percussiegroep CLAC wekelijks djembé, ze doen aan percussie en maken toffe dingen met allerhande materiaal en instrumenten. Op het einde van elk trimester is er een toonmoment voor de ouders, dit jaar gaat de opbrengst naar ons goede doel.

• Wafelbak – Mechelen
Zaterdag 28 november tot zondag 13 december
Sporthal De Ploan, Eksterstraat 100, 2800 Mechelen
Volleybalclub MAVOC Mechelen organiseert op zaterdag 21 en 28 november en zondag 6 en 13 december tijdens de thuiswedstrijden een wafelbak t.v.v. Prinses Harte uit Mechelen

• Koekjes for life – Willebroek
Zondag 06 december tot zondag 20 december
Chiro Sint-Jef (Willebroek), Kapelstraat 6, 2830 Willebroek
De speelclub van Chiro Sint-Jef te Willebroek gaan koekjes maken (chocolade en vanille) en dit verkopen aan ouders, aan de deur enz…. Ze zamelen geld in voor Vzw Prinses Harte.

• Hartverwarmende Vurige winteravond – Mechelen
Vrijdag 11 december – 19 tot 23u
Vrijbroekpark Mechelen, 2800 Mechelen
Op 11 december gaat in het Vrijbroekpark te Mechelen de Vurige Winteravond door. Wij staan daar met een kraampje met zelf geknutselde vaasjes, warme chocolademelk, verse soep, jenever, koekjes en muffins.

• Kerstmarkt – Betekom
Zaterdag 12 december – 17 tot 23u
Kerkplein Betekom, 3130 Betekom
Korfbalclub KCBJ zet een stand op de kerstmarkt in Betekom. Alle winst die hierbij gemaakt wordt, gaat integraal naar Music for Life en Prinses Harte.

• Jenever for life – Hever
Zondag 13 december – 10 tot 15u
Scoutslokalen scouts Hever-Schiplaken, Ravesteinstraat 23, 3191 Hever
Op zoek naar de ideale kerstboom om je living ‘kerstklaar’ te maken? Kom dan op 13 december tussen 10 en 15 uur langs aan onze lokalen in Hever of De Bosuil in Schiplaken! Toch al een kerstboom staan? Geen probleem! Kom dan aan onze lokalen genieten van een glaasje glühwein of jenever bij een vuurtje met op de achtergrond een verwarmend streepje muziek. Voor de kleinsten is er natuurlijk ook iets om te eten en te drinken verkrijgbaar. De opbrengst hiervan gaat integraal naar Music For Life.

• Run for Harte – Steenokkerzeel
Zondag 13 december – 15 tot 17u
Kampenhout, Behetsstraat 8, 1820 Steenokkerzeel
2 vriendinnen met een hart voor Harte lopen een winterjogging.

• Gedichten for life – Mechelen
Vrijdag 18 december tot dinsdag 22 december
De zondvloed, Onze-lieve-vrouwstraat 70, 2800 Mechelen
“Wij zullen met onze voordracht klas ons als engeltjes verkleden en mensen die zo lief zijn om een centje te geven, die dragen wij een gedichtje voor.”

• Hartelijke kerstcadeautjesverkoop – Kessel-Lo
Zondag 13 december tot maandag 21 december
3 hartsvrienden gaan hartverwarmende kerstcadeautjes verkopen aan huis, in Kessel-Lo.
Keuze uit kerstkaarten, kerstengeltjes, Led-kerstboompjes, Led-kerstengeltjes, Led-sterretjes.

• Impro for Life – Peutie
Zaterdag 19 december
Kerk, Kerkstraat, 1800 Peutie (Vilvoorde)
“Onze jongste zoon kreeg 2 jaar geleden een ridderverwenpakket van vzw Prinses Harte. We zijn blij dat we ondertussen opnieuw samen kleur kunnen geven aan het leven en de herinnering aan Harte levend kunnen houden. We organiseren voor de tweede keer een actie voor vzw Prinses Harte. Vorig jaar een Carwash for Life, dit jaar gaan we de improvisatie-toer op. Onder het motto ‘er mag al eens gelachen worden’ hebben enkele improvisatie-acteurs zich voor ons goed doel willen engageren en geven ze het beste van zichzelf in een avond impro! En dit alles in een unieke locatie, een kerk!”

• Rospot voor prinses Harte! – Hoboken
Dinsdag 01 december tot woensdag 16 december
Stedelijke basisschool accent, Jules Baeckelmanslaan 29, 2660 Hoboken
Van 1 december tot 16 december kunnen ouders, kinderen, grootouders, … hun rosse centjes binnenbrengen bij ons op school. Deze worden allemaal verzameld in een grote mand.

• Naaikranske for life
Het ‘Mechels Naaikranske veilt handgemaakte stuks voor het goede doel. De veiling loopt tot 23 december middernacht. Er komen regelmatig nieuwe stuks bij. Bij de foto’s vind je het startbod. Er wordt verhoogd met minstens €1.

• Huiskamerconcert – Mechelen
Zaterdag 19 december
“We maken het gezellig in onze huiskamer (én buiten) en krijgen een aantal straffe artiesten over de vloer: Venus in Flames, Neeka. De inkom en de opbrengst van de dranken worden volledig geschonken aan Prinses Harte.

• Mosselen For Life – Wilrijk
Dinsdag 22 december – 12 tot 14U
Kwartier VALAAR – Blok C, Boomsesteenweg 180, 2610 WILRIJK
Op dinsdag 22 december 2015 bieden we de leden van de Federale Politie Antwerpen tijdens de lunch ‘mosselen met friet’ aan t.v.v. vzw Prinses Harte uit Mechelen.

In de marge
Tijdens de maand december ’15 vinden er naast Music for Life nog twee acties plaats waar geld ingezameld wordt voor vzw Prinses Harte.

• Inpakbar Club geluk
In de vroegere Mexx op de Botermarkt kan je in de eindejaarsperiode jouw cadeautjes op een creatieve manier laten inpakken. Zij serveren jou: inpakservice met stiksels en kantjes door de Stikbitchen, (hart)verwarmende drankjesbar, buurtwinkel met “verse”producten van creatief Mechels talent, winters wonderlijk kinderplezier ….
Het inpakken gebeurt gratis, er staat een collectebus voor 3 goede doelen, waaronder onze vzw. https://www.facebook.com/bureauclubgeluk/

• Vroedvrouwen materniteit Bornem – kerstmarkt
Zondag 13 december, kerstmarkt Bornem
Het team vroedvrouwen van de materniteit van Bornem verkoopt op de kerstmarkt in Bornem zelfgemaakte spulletjes en verdeelt de opbrengst over een aantal goede doelen. Vzw Prinses Harte is er alvast één van.

Plaats een berichtje