10 jaar Prinses Harte, vieren jullie mee?

Initiatief
door johan op 30/12/2022

In 2023 bestaat Prinses Harte 10 jaar, en dat vieren we, met jou erbij! In 2013 ging onze vzw officieel van start. Ondertussen zijn we 10 jaar en vele tientallen ridder- en prinsessenpakketten verder. 2023 wordt dus een feestjaar. Hoe relatief dat ‘feesten’ ook is, we vieren graag het 10-jarig bestaan van onze werking.

Op 27 maart 2013 ging onze vzw officieel van start. We hadden geen uitgewerkt plan waarheen we wilden gaan, wat we wilden bereiken en hoe lang we dit zouden doen. Wat we wel wisten, was dat we kinderen met kanker blij wilden maken met kleurrijke items. Wij als ouders van Harte merkten hoeveel genot zij tijdens haar verblijf in het ziekenhuis had van de extraatjes die ze kreeg: een pyjama van een vriendin, een dekentje van de buren, het mutsje van de klas, vlaggetjes van een klasgenootje. Naast het vele bezoek, de muziek-, spelletjes- en voorleesjuf uiteraard.

Ondertussen zijn we 10 jaar en vele tientallen ridder- en prinsessenpakketten verder. We doen nog steeds waarmee we 10 jaar geleden gestart zijn: het uitdelen van kleurrijke verwenpakketten aan kinderen met kanker. In de 4 Vlaamse universitaire ziekenhuizen, en ondertussen ook over de taalgrens.

2023 wordt dus een feestjaar. Hoe relatief dat ‘feesten’ ook is, we vieren graag het 10-jarig bestaan van onze werking. En dat doen we niet met één activiteit maar met verschillende evenementen doorheen het jaar. Er staat vanalles op de planning, kijk maar mee hieronder voor onze feestplannen de komende maanden.

Zaterdag 11 februari 2023

Onze fietsteams verkopen opnieuw koekjes, advocaat en confituur. Alles zelf gemaakt. En voor ons feestjaar is er ook een lekker extraatje: chocoladeschijfjes met een marsepeinen hartje. Verras met Valentijn jouw geliefde, of gewoon jezelf, met al dat lekkers. Alle info vind je hier.

Zaterdag 18 maart 2023

Vandaag houden we een lichtjeswandeling met kaarsjes doorheen Muizen. We houden halt bij het Prinses Harte – bos en worden getrakteerd op een vuur-act van Peter Gusta. Aansluitend is iedereen welkom in zaal Rerum Novarum op ons praatcafé. Start en aankomst van de lichtjeswandeling is op het grasplein nabij de oude kerktoren in Muizen-dorp. Verzamelen vanaf 18.30 u., einde wandeling en vuurshow omtrent 20.30 u.

Alle informatie vind je hier.

April 2023.

Géén warmste week, wel een Hartigste maand. Prinses Harte bestaat 10 jaar, dit was alleen maar mogelijk dankzij vele geldinzamelingsacties die er voor ons op poten gezet werden. We roepen april uit tot de Hartigste maand. Organiseer in die periode een actie ten voordele van onze werking. Alleen, met vrienden of met je vereniging. Kies zelf wat je wil doen, alle beetjes helpen. En zo wordt april misschien toch ook wel een beetje de warmste maand. Starten met de voorbereiding kan uiteraard nu al. Post jouw idee via https://www.prinsesharte.be/initiatieven/organiseer/

Maandag 1 mei 2023.

Een feestdag, de lente is al volop in het land. Ideaal wandelweer. We stippelen een wandeling uit in en nabij natuurdomein Mispeldonk in Bonheiden. We verrassen wandelaars af en toe op een hapje. Eindigen doen we op eventlocatie het Melkhuisje, waar we napraten bij een drankje. Op deze pagina vind je alle info en de inschrijvingslink.

18 – 21 mei 2023

Tijdens het Hemelvaartweekend nemen we opnieuw met 2 fietsteams deel aan de 1000 km van Kom op tegen kanker. 16 sportievelingen fietsen elk één etappe van 125 km. Start en aankomst is het mooie Mechelen. Of onze fiets(st)ers een feesthoedje zullen dragen tijdens de etappes, is nog niet geweten.

Later in 2023 krijgen ook onze andere activiteiten vorm. Maar weet alvast dat je ook nog kan verwachten:

  • Verkoop spaghettisaus Bavet (teams 1000km) 17 – 18 juni 2023
  • Braderij met naaimarathon 1-3 september 2023
  • Hoge hakkenrace Zondag 17 sept. 2023, tijdens Muizen feest.
  • Harte Classic Zaterdag 7 oktober 2023. 30, 60 of 90 km fietsen, of een wandelzoektocht.
  • Was het nu 30 of 40? De 30-plussers onder ons mogen hun dansbenen nog eens strekken, het wordt een fuif waarover nog lang gepraat zal worden. De fuif vindt plaats op zaterdag 2 december in zaal Kranske in Coloma.

Tot slot staan er ook nog een inhoudelijke avond met gastspreker rond het thema rouw/verlies én een concert op de planning. Hoe dat er zal uitzien, welke spreker of artiest en wanneer, daarover hoor je later meer.

Hopelijk zien we je op één van bovenstaande activiteiten.