Welkom bij het Poppenproject

Gepost in door

Mama en HarteVandaag maak ik een blog aan voor mijn project – noem het maar gerust therapie. Op 14 januari 2013 stierf onze dochter, Harte, net 6 geworden aan de gevolgen van een hersentumor. Ons gezinnetje bestaat uit 5: Johan (de allerliefste man en papa van de hele wereld) en onze 3 kindjes Tijl van 7, Harte voor altijd 6 en Jenne van 2.

Het hele verhaal van onze prinses en haar gevecht tegen kanker kan je hier vinden.

Ikzelf, L-ke, mama van Harte wou graag iets doen voor al die kleine prinsen en prinsessen die in Gasthuisberg dagelijks vechten tegen kanker. Toen ons Harteke in de kliniek lag, kwam er een verpleegster de kamer binnen en zei: “Wow, dit is de kamer met de meeste versiering, de meeste tekeningen en de meeste cadeau’s… OOIT.” Niet dat we ons Harte rot verwenden (alhoewel, het ging wel in die richting :-), maar gewoon omdat we de kamer een beetje ‘thuis’ wilden laten zijn. De tekeningen die de kinderen van de klas en vriendjes opstuurden, werden net zoals de kaartjes die ze kreeg, opgehangen. Het was ook de periode van de Sint, Kerstmis en Nieuwjaar en ze kreeg drie kleine kerstboompjes…

Toen ons Harteke op intensieve zorgen lag met al de katheders en buisjes, dacht ik: “Ocharme, zie ze daar liggen onze prinses, in een zo’n groot ziekenhuis, in een vreemd bed, met al die apparatuur en met zo’n ongelofelijk onhandig ziekenhuispyamaatje…”. Tot op de dag dat goeie vriendin en dito naaister Ilse me vroeg of ze voor ons Harteke geen pyamakleedje kon maken dat helemaal open kon zodat alle buisjes ertussendoor konden gestopt worden. Ons Harte (en ik) vond het fantastisch. Ze kreeg ook van buurmeisje Nieke en mama Marissa een zelf gemaakt fleecedekentje dat achteraf altijd overal mee naartoe moest. Nu ligt het bij ons op de zetel en doet het ons altijd aan haar terug denken. Ilse maakte voor haar verjaardag ook een pop die net hetzelfde pyamaatje en krullenbol had als zij. Die pop heeft ons Harteke jammer genoeg nooit gezien, maar ik ben er zeker van dat ze er dol op zou zijn geweest…

1503580362.2

Deze blog is gemaakt om mijn project voor te stellen en fondsen te verwerven om tegen januari 2014 ‘prinsen- en prinsessenpakketten’ te maken die een beetje gezelligheid, steun en thuis kunnen brengen in die ziekenhuiskamers. Voor die dappere kinderen die elke dag zo flink vechten tegen kanker.

 

  • Gepost in Het poppenproject
  • Reacties uitgeschakeld voor Welkom bij het Poppenproject

Comments are closed.